HTML

 

A Kortársak zenekar legfrissebb hírei itt... Honlap: www.kortarsakmusic.hu

Címkék

Friss topikok

  • zseti: Az újjáalakulás óta a szeptemberi koncert volt az első, amin nem vettem részt, amit vérző szívvel ... (2010.09.27. 08:54) Következő koncert
  • Bal77: Jó ez a kép! (2010.07.02. 10:41) Koncert a Múzeumok Éjszakáján
  • szanalmas: (vannak) (2010.05.18. 20:57) ÚJ KLIP
  • zseti: arpi72.wordpress.com/ (2009.11.20. 22:51) Hangfoglalás
  • zseti: Azt olvasom a Hangfoglalás honlapján, hogy lesz "demoterem"-ben is Kortársak is 14:00-14:50 -ig. H... (2009.10.02. 13:13) Koncertek sorra

Ismerőseink

Linkblog

Következő koncert

2010.08.08. 17:03 lilliana

2 komment

Címkék: koncert kecskemét

Koncert a Múzeumok Éjszakáján

2010.06.20. 21:52 lilliana

Nagyon sikeres és színvonalas Kortársak koncertet láthattunk tegnap a Ciróka bábszínházban a Múzeumok Éjszakája szervezésében. A fények lenyűgözőek voltak - Bíró Zolinak köszönhetően, a zenekar iszonyat lelkesen zenélt és a közönség hangulata magával ragadó volt. Minden elismerés a Kortársaknak! :)

A setlist a következő volt:

Tükör és Maszk, Gyilkol a Nyár, Sötét Napok, Tűztánc, Hátsóajtó a Mennyországba 1, Május Gyermekei, Angyal, Hátsóajtó a Mennyországba 2, Elfelejtett Katonák, A Hídon Állsz, Photographic, Éjféli Macska, Varázsoltam, A Harmadik Nem, A Játszma Vége, Az Ölelés sem Véd, Álom az Álomban. 

Az itt készített felvételekből koncertklipek fognak készülni, most még lehet szavazni, ki mit szeretni viszontlátni!  

Legközelebbi, szintén nagyszabású és ingyenes koncertjük augusztus 18-án várható! Addig hallgassátok a letölthető számokat a www.kortarsakmusic.hu oldalon!

 

2 komment

Címkék: koncert klip fotók dalok kormos kortársak

Júniusi Kortársak koncert!

2010.06.03. 07:45 lilliana

A zenekar 2010-ben újra koncertet ad, ráadásul szülővárosukban, Kecskeméten. A különleges hangulatú, akusztikus-jellegű előadás a Múzeumok éjszakája rendezvény szervezésében június 19-én szombaton 23 órától a Ciróka bábszínházban lesz megtartva. A belépés ingyenes.

Lépjük át a Kortársakkal az éjfélt!!! :) 

  

Szólj hozzá!

Címkék: koncert kecskemét kortársak

ÚJ KLIP

2010.03.15. 16:43 lilliana

A Kortársak 22. szülinapja alkalmából készítette el az Elfelejtett katonák új változatát videoklippel együtt. 1988. március 15-én született meg a zenekar neve, és az a formáció, amelyben Kormos Zsolt énekesként és gitárosként, Háry Péter basszusgitárosként, Farkas Imre dobosként játszott. A zenekar tagjai voltak még Bíró Zoltán szaxofonos, és Lepés Gábor szintetizátoros.

Az Elfelejtett katonák egy középgyors dal, amelyet utoljára az 1990. évi kecskeméti koncerten hallhattunk. Alapja a szintetizátor maradt, de új zenei elemekkel bővült. A klip sztorija a kapcsolaton belüli önzésről szól.
 
 
Mielőtt azonban megnézitek, felhívjuk figyelmeteket, hogy ezzel a klippel nem ért véget a születésnapi meglepetések száma. Április elejére ugyanis nagyszabású születésnapi koncertet tervez a zenekar Kecskeméten, amelynek keretében nemcsak az Elfelejtett katonák lenne hallható, mint új régi dal, hanem egy vadonatúj Kortársak szám, amely már a készülő új albumról való, és letöltése valószínűleg 2 hétig ingyenes lesz.
 
Az új szám mellett pedig további meglepetésként még egy új klip kerülne bemutatásra, amely már egyfajta stílusváltás a zenekar részéről. Feltehetőleg ez az új design – amely egyelőre még titok – meghatározó lesz a Kortársak rajongók számára.
 
Kíváncsiak vagyunk a folytatásra!

 

4 komment

Címkék: koncert kecskemét klip dalok

Hírek

2009.12.05. 12:42 lilliana

A jól sikerült november 6-i klub koncert utáni kis szünetben a zenekar interjút adott a MTV-nek, ami várhatóan 2 hét múlva kerül adásba. A pár perces interjú során részleteket lehet majd látni az új Kortársak klipből. A pontos időpontról a későbbiekben még tájékoztatni fogunk mindenkit.

A Klubrádióban december 8-án Háry Péter fog beszélni.

"A Kortársak formáció szintén a 80-as években kezdte. Két albumot követő15 év szünet után most trióban újra kezdené, mert közönségének tetszik a zenéjük. Háry Péter megmutatja és elmondja, mi volt és mi lesz."

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=&cid=99702#c

Az új klip várhatóan még szilveszter előtt megtekinthető lesz, és már tervbe vannak véve következő videoklipek.

Szólj hozzá!

Hangfoglalás

2009.10.09. 23:25 lilliana

Múlt héten a Kortársak nagyszerű koncertet adott a Syma csarnokban megrendezett Hangfoglalás zenei kiállításon.

 

 

A „C” csarnok termében a szervezők négy színpadot állítottak fel, a zenekarok pedig pár perces szünettel játszottak délelőttől késő délutánig. Az Anti Fitness Club déli fellépését követte a Kortársak. A tiniket felváltotta egy vegyes összetételű 18-50 év közötti korosztály, akik között nem egy már régről ismerte a zenekart. A beállás alatt a népi és modern zenei elemeket felvonultató intro gyors ráhangolódást követelt a közönségtől. Kormos Zsoltnak alig maradt ideje a konferálásra, épp csak üdvözölte az érdeklődőket és rajongókat, azonnal belekezdtek a dalokba, lévén hogy csupán fél órát kaptak a kibontakozásra. A setlist a következő volt: Gyilkol a Nyár, Sötét Napok, Május Gyermekei, Angyal, Éjféli Macska, Tükör és Maszk, Játszma Vége. Csupa energikus, pörgős nóta, ami akaratlanul is magával ragadta az embereket, bár táncolni csak néhány vállalkozó kedvűnek támadt kedve, amit Zsolt - utólagos elmondása szerint – nagy megkönnyebbüléssel vett tudomásul, hogy nemcsak a levegőbe énekel. A kezdeti szorongást tehát felváltotta Zsolt karakteres előadásmódja. Végre oda tudott figyelni a hangjára és a dalok szövegeinek hanglejtésére, és igyekezett többet mozogni, annak ellenére, hogy a mikrofon és a lábpedál igencsak helyhez kötötte. Háry Pétertől, Zsolt jobb oldalán továbbra is a tőle megszokott, kiegyensúlyozott profi basszusgitározást láthattuk, sőt végre ki is hallottuk a többi hangszer közül, sokkal jobban, mint a korábbi koncerteken. Yba a doboknál kissé háttérbe szorult, és gyakran beleolvadt a színpad fényjátékába, de a ritmus is a helyén volt, ahogy kellett. Az eddigi koncertek közül szerintem ez sikeredett a legenergikusabbra, legdinamikusabbra, szinte sajnáltam, hogy nem egy szórakozóhelyen vagyunk, ahol egész estés előadásukat élvezhettük volna ezekkel a pazar fényekkel, professzionális színpadtechnikával együtt, ilyen kulturált környezetben.

Mindent egybevetve a Kortársak zenekar fél óra alatt is képes volt a maximumot adni magából, felpörgetni a hangulatot, és életet lehelni a monumentális csarnoképület barátságtalan falai közé. Így tovább csak felfelé vezet az út!   

A koncerten készült fotók:

http://www.kortarsakmusic.hu/main.php?page=gal_20091004

A fellépést élő adásban közvetítette a Hangfoglalás On-line TV, az utána következő interjúval együtt (ez utóbbiból sajnos ott a helyszínen sem hallottam egy hangot sem). A felvételeket reméljük utólag meg tudjuk szerezni, és feltenni a weboldalra.

A Fekete Zaj Fesztiválon rögzített Május Gyermekeit viszont nézzétek meg, mert ad némi ízelítőt a koncertek fergeteges hangulatából. Érdemes legközelebb, november 6-án eljönni meghallgatni őket! 

2 komment

Címkék: interjú koncert zsolt hangfoglalás yba kortársak

Koncertek sorra

2009.09.15. 19:43 lilliana

Belendült a Kortársak, koncertek voltak, vannak és lesznek... :-) Kecskemét, Szeged, Mátrafüred... és végre Budapest!!!

Október 4-én vasárnap 12:40-13:10 között a Syma csarnokban a Hangfoglalás nevű zenei kiállításon fognak egy közel fél órás koncertet adni igényes fény- és hangtechnikai berendezéssel ellátott színpadon.

November 6-ra péntekre pedig egy fergeteges, teljes műsoridős koncerttel készülnek, amely rendkívüli módon a Filter Depeche Mode Clubban kerül megrendezésre.

Amíg számoljátok vissza a következő fellépésük időpontját, addig ajánljuk figyelmetekbe a mátrafüredi Fekete Zaj Fesztiválon felvett koncert-klippet!

Csekkoljátok!!!

 

1 komment

Címkék: koncert klip mode depeche kortársak

A Fekete Zaj Fesztivál

2009.09.06. 19:00 lilliana

Idilli környezetben, a mátrafüredi Sás-tó melletti kempingben kellemes dark-zenekarok, házias ételek és italok alapozták meg a hangulatot az esti koncertre. Aki tehette, a darkos-gótikus ruhatárát is magával hozta a sátras-bungalós-apartmanos nyári táborozásra. Mintha az egykori Fekete Lyuk vagy a mai Gyár költözött volna ki néhány napra. 2 színpadon szólt a zene, a kisebbik egy elhagyatottabb hátsó részen várta a szellemi magányba vágyókat. A nagyszínpadot a kemping kerítéséhez közel állították fel, humánus módon gondolva a pénzügyi nehézségekkel küzdő látogatókra is. Itt szombat délután olyan zenekarok léptek fel, mint a Neverland, Scivias, Mangod Inc. Külön kiemelném az Autumn Twilight zenekart, amelyik nagyon színvonalas produkciót nyújtott.

Nézzetek rá, ha van egy kis időtök:

www.autumntwilight.hu

 

Amint lement a nap, hosszas előkészület után - amely mindenképpen megérte a hangosítást tapasztalva -, a Kortársak színpadra állt. A számok sorrendje a következő volt:

Intro, Gyilkol a nyár, Sötét napok, Varázsoltam, Hátsóajtó a mennyországba, Május gyermekei, Angyal, Tűztánc, Elfelejtett katonák, Photographic, Éjféli macska, Tükör és maszk, Az ölelés sem véd, A játszma vége, Álom az álomban.

Ha eddig még nem említettem volna, az intro nagyon jól sikerült kis bevezető, amire a zenekartagok felsorakoztak a színpadon. Jelen esetben hangulatos füst és fényszórók közepette. A füstgép még egy zeneszám alatt működött, valószínüleg be kellett osztani aznapra, kár hogy nem mehetett végig. A világítás azonban nem érdemel túl sok szót, leszámítva a koncert elején látható próbálkozásokat. A későbbiekben sajnos csak a piros és kék fény dominált (két szám erejéig a rózsaszínt és a zöldeskéket is bevetették), ami nem tett jót a kamerás felvételeknek, amit készítettünk. A kivetítő is kisebb volt, mint ígérték, de ezek a problémák eltörpülnek a koncerthangulat fényében. Sokan eljöttek, még a világvégéről is, hogy megnézzék a Kortársakat, és nem csalódtak, mert a zenekar minden fellépéssel egyre jobbnak mutatkozik, és látszik, hogy a tagok ugyanúgy élvezik a koncertet, mint mi, a közönség.

Sokan kérdezik, hogy mikor lépnek fel Budapesten, úgy hírlik már nem kell sokáig várnunk vele. :)

 

A rögzített koncert-klip is hamarosan el fog készülni, addigis a képeket itt nézzétek meg:

http://www.kortarsakmusic.hu/main.php?page=gal_20090808

 

Ezúton is köszönet a Fekete Zaj szervezőinek segítőkészségükért, jövőre reméljük koncert ugyanitt!

 

   

 

 

3 komment

Címkék: koncert klip kortársak

Interjú és próba

2009.08.05. 21:04 lilliana

Következő koncert időpontja: augusztus 8. Mártrafüredi Fekete Zaj fesztivál. Mindenkire számítunk!!!

Szólj hozzá!

Címkék: interjú koncert kecskemét péter zsolt yba

Nyári klip forgatás és koncert

2009.06.06. 18:26 lilliana

Idén nyár sem telhet Kortársak klip forgatása nélkül. Az Elfelejtett katonák feldolgozását a Kármen számhoz hasonlóan az eredeti hangzásvilágot megtartva, időszerű formába öltve, némi dalszöveg-béli változtatással teszik hallhatóvá a Kortársak tagjai. A klip sztori-jellegű, és Zsolt nemcsak énekelni fog benne, hanem főszerepet játszik. Partnere az előző klipből megismert Fazekas Andrea, aki egy szenvedélyes, féktelen, tomboló természetű festőnőt fog alakítani.

A műtermi lakást a régi Kortársak albumok borítóinak és az angyalkás logo tervezőjének, Boros Anikó grafikusnak festményei töltötték meg élettel, és a női szereplő érzelmi felindultságban festett óriás kép is az ő, illetve barátainak keze munkáját dicséri, amiért ez úton is köszönettel tartozunk. 

A történethez külső helyszíni zenekari jelenetek fognak kapcsolódni, melynek külön érdekessége, hogy a felvételeket Tuzson Gergely és Ramocsa Zsolt által kifejlesztett Vario XLC Carrirer RC gázturbinás gépből átépített, robothelikopterre szerelt kamerával fogják rögzíteni.  

 
 
 
Az első öt nap fotóit itt nézhetitek meg az Elfelejtett katonák klip forgatás címszónál:
 
 
Remélhetőleg a dal frissessége, lendületessége, az érzelmileg túlfűtött szerelmi történet és a lenyűgöző kamerafelvételek hozzájárulnak ahhoz, hogy a klip ne maradjon visszhang nélkül.
 
A hónapokat kitöltő klipforgatás közti szünet természetesen nem képzelhető el Kortársak koncert nélkül, a következő, tomboló nyári időpont augusztus 8, a mátrafüredi Fekete Zaj Fesztivál, ahová mindenkit szeretettel várunk!!!
 
 
Addig figyeljétek a híreket, lesz interjú és sok képanyag a mozgalmas nyárról, és aki múltidézésre vágyik, az nézegetheti a régi zenekari fotókat, amelyek most kerültek frissítésre:
 
 

Kommenteljetek, netezzetek és koncertezzetek velünk! :-)

 

 

1 komment

Címkék: koncert klip helikopter vario rc kortársak xlc carrirer gázturbinás

Szegedi recenzió

2009.05.17. 18:27 lilliana

A péntek estét Szegeden töltöttük a Kortársak társaságában. A kellemes éjszakai melegben, a Tiszapart mellett, szúnyogok rajával, Zsolti énekhangját követve jutottunk el a koncert helyszínig, az egykori Tisza Gyöngye Dance klubig. A kissé retro hangulatú, nagy légterű, szellős nyári szórakozóhely mára az underground tábor gyűlekező helyévé vált. A helyi közönség persze csak lassan érkezett, mi pedig már a próba alatt birtokba vettük a padokat, majd a szünetben, a  retro lámpák fénye alatt szóbeszédbe elegyedtünk a Kortársakkal és baráti körével. Ettünk a pizzájukból, kikérdeztük őket a zenekar jövőjéről, zaklattuk őket a következő klip terveivel, és együtt hallgattuk végig az előzenekart, a Variolát.

                     www.variola.hu

A Kortársakkal egykoron együtt léptek fel, több közös koncertjük volt, s most lám lám, újra összefutottak a szálak, kicsit megint nosztalgiázhattunk. Velünk ellentétben azonban a Variola nem nosztalgiázott, lendületes rockkoncertet adtak, előadásukat vetítéssel fűszerezték.

 

 

Este 11 felé végre aztán elérkezett a Kortársak ideje. A vadi új intro zene betöltötte a teret. Zsolt előrébb invitálta a nézőket, hogy a reflektorfényeken túl mindenkit szemügyre vehessen. Aki nem jött el, bánhatja. :-) Zsolt a dalok között is szóval tartotta a közönséget. Az "Aki felismeri a következő számot, kap egy üveg sört!" felszólításra például azonnal magasba lendültek a kezek, úgyhogy érdemes készülni legközelebb is a kvízjátékra. :-)

A setlist a következő volt:

Sötét napok, Elfelejtett katonák, Varázsoltam, Vadszelíd, Tűztánc, Hátsóajtó a Mennyországba I., Gyilkol a Nyár, Tükör és Maszk, Kármen, Angyal, Az ölelés sem véd, Játszma vége, Photographic, Álom az Álomban.

Nem részletezem végig számonként, elég az hozzá, hogy valami oknál fogva  :) az Ölelés sem véd mozgatta meg leginkább a  szegedi közönséget, erre ébredtek fel, és épp már a ráadás ideje alatt, a Photographic-nál kezdtek igazán belelendülni a táncolásba, amikor véget ért a koncert. 

Természetesen a többi számnak is nagyon jó hangulata volt. Én leginkább az Angyal és a Tűztánc c. dalt emelném ki, mint két igen mozgalmas, erőteljes szerzeményt, amit mindenki nagyon élvezett, a színpad előtt és a színpadon egyaránt.

Mindezek ellenére nem mondható, hogy sokan voltak a koncerten, ezért arra gondoltunk, hogy ha legközelebb fellép a zenekar, buszos utat szervezünk Budapestről, ahová esetleg más városokon át is be lehetne csatlakozni. Erről kérjük a véleményeteket! Addig pedig mindenki hallgasson Kortársakat, memorizáljátok a dalszövegeket, mert Zsolt kikérdezheti. Persze aki nem szereti forró nyári estéken a sört... :-)))

Szólj hozzá!

Címkék: koncert szeged péter zsolt yba

Következő koncert: május 15. Szeged

2009.05.01. 19:15 lilliana

Új számok, hosszabb műsoridő várható,  a hangulatot a Variola zenekar alapozza meg. Gyertek minél többen!

A márciusi, 21. szülinapi koncertről újabb fotókat nézhettek meg: http://www.kortarsakmusic.hu/main.php?page=gal_20090314

 

3 komment

Címkék: koncert szeged variola

Hétvégi koncert beszámoló röviden

2009.04.26. 22:10 lilliana

Tegnap nagy esemény volt Kecskeméten. A Ritmo Café-ban megrendezett Depeche Mode lemezbemutató partiján díszvendégként szerepelt a Kortársak. A lelkes közönség a koncert elejétől a végéig intenzív zenei élményben részesült. A régi számokat sorra felújították, Zsolt énekhangja pedig kiforrottabb, mint valaha. Noha az első, márciusi koncerthez képest most nem voltak különleges hangszerek, és nem lépett fel vendégelőadó, a három fős zenekar teljes egységében képes volt aktivizálni, megmozgatni a rajongókat.

A számok között újdonságként hallható volt a ritmusos Tűztánc és a tiszta hangzású Elfelejtett katonák. A Tükör és maszk, az Ölelés sem véd, illetve a Gyilkol a nyár továbbra is tarolt, a Kármen pedig, ha ezidáig nem számított kedvencnek, a kliphez felélesztett változatában azzá vált, élőben pedig - úgy láttam - felfokozott hatást gyakorolt mindenkire.

Meglepetésként érte a rajongókat az átdolgozott Depeche Mode szám, a Photographic. Bár bevallom, kissé szkeptikus voltam a dal sikerét illetően, kellemesen csalódtam. Aki ismeri a Photographic-ot, nem mondhatja, hogy Zsolt éneke Dave Gahan utánzata volna, nekem inkább Marilyn Manson :) ugrott be kontrolálatlan, gúnyos, szatirikus akcentusával. Sőt, szerintem jobb volt, mint az eredeti - legalábbis mai füllel - és most biztos meg is szóltok érte. :))  Remélem azért Depeche Mode Klubon kívül fogjuk még viszonthallani.

A leköszönő Álom az álomban, amely a legigéretesebb számok egyike, ugyan nem sikerült tökéletesen (ezer bocs, hogy megemlítem, de ide a blogba nemcsak jó kritikát írunk), és őszintén szólva először az új "Lepére", a számítógépre gyanakodtam, eszembe sem jutott, hogy Zsolt is téveszthet. Mindent egybevetve azonban, csak gratulálni tudunk a tegnapi színvonalas produkcióhoz, nagyon jól éreztük magunkat. Legközelebb találkozunk május 15-én Szegeden!  www.kortarsakmusic.hu

5 komment

Címkék: klub koncert zsolt mode depeche

Kortársak koncert április 25-én!!!

2009.04.17. 07:57 lilliana

1 komment

Címkék: klub koncert kecskemét mode depeche lemezbemutató

Pontosítás

2009.03.27. 14:37 lilliana

A két koncert időpontja:

Április 25.
Rendezvény: Depeche Mode Klub Kecskemét
Helyszín: Ritmo Club
Kecskemét
, Kápolna u. 3.
Belépő: 1000 Ft

Május 15.
Helyszín: Fészek 2 (Tisza Gyöngye Dancehall)
Szeged
, Közép kikötő sor 1.
Előzenekar: Variola
Belépő: 800 Ft

Mindenkit várunk szeretettel!

 

4 komment

Címkék: koncert szeged kecskemét

Koncert

2009.03.24. 19:17 zseti

Nagy örömünkre újabb koncertről lebbent fel a bizonytalanság fátyla:

Április 25. (Kezdés 22:00)
Rendezvény: Depeche Mode Klub Kecskemét
Helyszín: Ritmo Club
Kecskemét
, Kápolna u. 3.
Belépő: 1000 Ft

 

http://www.kortarsakmusic.hu/main.php?page=start

A koncert szombatra esik, a megjelenés éppen ezért kötelező! :)

 A májusi szegedi fellépés még szervezés alatt!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: koncert kecskemét

Elmarad a március 28-i koncert! :(

2009.03.17. 20:22 lilliana

Sajnálatos hír, hogy elmarad a március 28-i koncert, de ne aggódjatok, nem maradunk Kortársak nélkül, további koncertek vannak kilátásban, amelyekről már folynak az egyeztetések!!!

A március 14-i unplugged koncert képeit itt nézzétek meg! Nagyon jóóóóóóóóók! :)

www.kortarsakmusic.hu/main.php

A zene archiválásáról Lovász Laci és Skulo gondoskodott! Köszönet érte!

Fotón lásd. DJ Skulo a Kortársak Teamből! :)

 

7 komment · 7 trackback

Címkék: koncert fotók találkozó

A Kortársak megtörte a 15 évnyi csendet

2009.03.15. 18:53 zseti

A Kortársak zenekar egy rendhagyó koncertet adott tegnap, azaz 2009.03.14-én Kecskeméten. Végre megtörték a 15 évnyi csendet, és újra felcsendültek a régi dalok; felüdítő és szívderítő volt látni, hallani, ahogy egy fergeteges unplugged bulit prezentáltak nekünk sok-sok hangszerrel, ennyi idő "hallgatás" után.

A hely majdnem kicsinek bizonyult. Hallani, remélem mindenütt jól hallottatok, ha már a látványt szűkösen mérte számunkra a pincehelyiség. S hát, be kell vallanom, nekem kicsit rövid volt... ha az egészet újrakezdték volna, és változatlan formában lejátsszák elölről, sokunk azt sem bánta volna, igaz?? :)

A színpad pici volt, megrakva hangszerekkel. A fények, az ünnepre való tekintettel a nemzeti zászló színeiben pompáztak. Peti kapta a pirosat, Zsolt a fehéret, és YBA a zöldet.

Szóval  a Sötét napokkal kezdtek, jó erős kezdés, rögtön bele a közepébe, rögtön mozduljanak a lábak, bólogassanak a fejek és visszhangozzon a reflén!

A Varázsoltam... lélegzethez hagyta jutni mind a közönséget, mind a tagokat.

Persze vetkőzésre is buzdították a közönséget a Gyilkol a nyár című dallal, már-már a végletekig lelassítva.

A Vadszelíd következett, megszelidítve majd újra felkorbácsolva az őrületet.

Az örök Klassszikus Hátsóajtó a menyországba II. repített el egy újabb időutazásra. S igen, ez a zene még mindig felemel, a szövegek még mindig ütnek! Háry Peti elővett valami  benzsó féle gyönyörűen festett gitárt, Yba kongákon játszott. Ha valami, ez igazán letisztult unplugged hangulatot kölcsönzött a dalnak.

Egy "tiszta fém" hangszerrel mutatkozott be ifj. Háry Péter, egy xilofonnal a Tükör és maszkban. (Maradt is még két számot, ha már így alakult.)

Kicsit erősebb basszusgitárral és megvariált alappal még Az ölelés sem véd is új köntöst kapott.

A játszma vége a maga erőteljes lendületével, magávalragadó ütemével korbácsolta tovább a hangultot.

S a végére egy keveset hallott szám, az Álom az álomban került, új hangszereléssel, lüktető ritmusával.. Ahogy dobbant a szívünk, ahogy szinte zuhantunk bele az álomba, ahogy az idő telt... Megfoghatatlanul különösen, óvatosan felkúszott a zene az agyunkba, és bólogattuk a ritmust.

Örömzene volt ez a javából. Annyi meglepetéssel.... 

Köszönet érte a Zenekarnak, a hangosításnak, a helynek! :)

S köszönet nektek is, akik eljöttetek, hogy megteljen a Kilele !

 "Nincs vége, egyszerűen nincs vége a történetnek" (KZZS)

 

 

 

4 komment

Címkék: koncert kecskemét

Koncert helyszín változás!!!

2009.03.05. 18:01 lilliana

Március 14-én a Kortársak 21. szülinapi akusztikus-jellegű unplugged koncertje továbbra is Kecskeméten lesz, de a helyszín az Amstel –Kilele Music Café. Pontos cím (lásd a plakáton is): Jókai utca 34. Kezdés: 21:00. A belépés: ingyenes.

 

És most jön a ráadás. A következő, változatosság kedvéért plugged, táncos Kortársak koncert időpontja március 28. Helyszín: ex-Bahia pince, Puppet Pub, Kecskemét, Rákóczi út 4. (bejárat a Wesselényi utcáról).

 

Ne keverjétek össze a kettőt!!! Se a helyszínt, se a koncert stílusát. Mindkét koncert különleges élményt tartogat, meglepi dalokkal, régi-új, egyedi hangzásvilággal, így nemcsak a nosztalgiára vágyók élvezhetik majd a zenekar két előadását. Egyiket se hagyjátok ki!  

 

Kedvcsinálónak, illetve Kortársak rajongóknak kötelező jelleggel ajánljuk megtekinteni a Kármen klip werk-filmjét, amelyben végre szemtől szemben láthatjuk és hallhatjuk nyilatkozni a Kortársak tagokat.  

 

Jó szórakozást kívánunk!

Kortársak Team

 

www.kortarsakmusic.hu

http://www.kortarsakmusic.hu/main.php?page=videok

 

 

  

1 komment

Címkék: koncert találkozó werk

Kortársak koncert

2009.02.21. 12:13 lilliana

2009. március 14.-én szombaton a zenekar 21. évfordulója alkalmából egy különleges akusztikus (unplugged) jellegű Kortársak koncertre szeretnénk meghívni benneteket Kecskemétre.

Pontos helyszín: ex-Bahia pince, Puppet Pub
Kecskemét, Rákóczi út 4. (bejárat a Wesselényi utcáról)
Kezdés: 20:30

A belépés ingyenes, mindenkire számítunk, gyertek minél többen!

Újdonságként a weboldalon letölthető háttérképet és zenekari fotókat találtok!

http://www.kortarsakmusic.hu/main.php?page=gal_zenekarifotok

www.kortarsakmusic.hu

 

2 komment

Címkék: koncert háttérkép találkozó

Új híreink: letöltés, fotók, werk-film...

2009.02.14. 10:14 lilliana

Aki még nem töltötte le a régi Kortársak dalokat, most megteheti pár napig:

www.kortarsakmusic.hu/temp/kortarsak_music.zip

A készülőben lévő werk-filmhez újabb Kortársak zenét újítottak fel, többek között ezért is érdemes rá várni.

Közben hivatalos zenekari fotózáson vettek részt a Kortársak tagjai. A fotók természetesen felkerülnek a weboldalra, előtte  mindenképpen szólunk.

 

Koncerthírek hamarosan...

 

Szólj hozzá!

Címkék: koncert találkozó dalok werk

Werk-film

2009.01.28. 22:55 lilliana

Hamarosan látható lesz a zenekar werk-filmje, amely a Kármen c. klip forgatása alatt készült. A filmen a Kortársak tagok beszélnek a klip készítésének történetéről, az újraalkulásról, a forgatásról, és a zenekar terveiről. Megnézhetünk néhány kimaradt jelenetet, a sztoris rész főszereplői beszélni fognak szerepükről, Yba pedig dobszólózni fog. Mindezzel együtt reméljük nektek is átjön a forgatás hangulata.  

Addigis egy kis nosztalgiát ajánlunk. A netre felkerült egy újabb felvétel a zenekarról. Az 1991-es popfesztivál győztes számát nézhetitek meg, Vágó Istán felkonferálásával.

http://www.myspace.com/kortarsak

http://www.youtube.com/watch?v=8vc6IDejrzE&feature=channel_page

 

 

2 komment

Címkék: interjú zsolt werk

Próbál a zenekar!

2009.01.12. 19:31 lilliana

Új évünk első heteiben, a Kortársak zenekar jó hangulatban kezdte meg a készülődést a várva várt márciusi koncertre. Az összpróba során Háry Péter hangstúdiójában felcsendültek az ismerős Kortársak dallamok friss, mai hangzásvilágukban.

Az újra alakult zenekar még csak bontogatja szárnyait, terveik szerint egyelőre kiadatlan régi számaik újrafeldolgozására koncentrálnak, ezt követően azonban vadonatúj műsorszámmal szeretnék megörvendeztetni az egykori rajongókat, illetve a sajátos muzsikára újonnan ráérző zenekedvelőket.

Az egykori dalok hangzása a korábbiakhoz képest jóval letisztultabbá és karakteresebbé vált - az új felállásból is adódóan (öt tag helyett három tagú a csapat), illetve Zsolt, Péter és Yba szerteágazó érdeklődésének, és a Kortársakat mellőző időszak tapasztalatainak köszönhetően. Egyszóval senki ne számítson nosztalgikus hangulatra, hiszen garantáltan a 2009. év ízlésének megfelelő zene van kialakulóban.
 
Március 14. Jegyezzétek fel a naptárotokba!

11 komment

Címkék: koncert próba

E-Mu MicroDock M; Focusrite Saffire LE; Edirol FA 66 hangkártya

2009.01.02. 11:18 lilliana

Sziasztok!

A zenekar számára keresünk hangkártyát. Ha van a fiókban feleslegesen ilyen eszközöd, vagy van ismerősöd, akinek már nincs rá szüksége, és eladná, feltétlenül szólj!

Köszi előre is.

E-mail címünk: kortarsak@kortarsakmusic.hu 

5 komment

Címkék: m hangkártya e mu microdock

BUÉK

2008.12.30. 17:46 lilliana

Kortársakban gazdag új évet kíván mindenkinek a Kortársak Zenekar Klub!

Folytatás jövőre - találkozókkal, koncerttel, albummal! :)

Köszi a kitartást!

Szólj hozzá!