HTML

 

A Kortársak zenekar legfrissebb hírei itt... Honlap: www.kortarsakmusic.hu

Címkék

Friss topikok

  • zseti: Az újjáalakulás óta a szeptemberi koncert volt az első, amin nem vettem részt, amit vérző szívvel ... (2010.09.27. 08:54) Következő koncert
  • Bal77: Jó ez a kép! (2010.07.02. 10:41) Koncert a Múzeumok Éjszakáján
  • szanalmas: (vannak) (2010.05.18. 20:57) ÚJ KLIP
  • zseti: arpi72.wordpress.com/ (2009.11.20. 22:51) Hangfoglalás
  • zseti: Azt olvasom a Hangfoglalás honlapján, hogy lesz "demoterem"-ben is Kortársak is 14:00-14:50 -ig. H... (2009.10.02. 13:13) Koncertek sorra

Ismerőseink

Linkblog

Hangfoglalás

2009.10.09. 23:25 lilliana

Múlt héten a Kortársak nagyszerű koncertet adott a Syma csarnokban megrendezett Hangfoglalás zenei kiállításon.

 

 

A „C” csarnok termében a szervezők négy színpadot állítottak fel, a zenekarok pedig pár perces szünettel játszottak délelőttől késő délutánig. Az Anti Fitness Club déli fellépését követte a Kortársak. A tiniket felváltotta egy vegyes összetételű 18-50 év közötti korosztály, akik között nem egy már régről ismerte a zenekart. A beállás alatt a népi és modern zenei elemeket felvonultató intro gyors ráhangolódást követelt a közönségtől. Kormos Zsoltnak alig maradt ideje a konferálásra, épp csak üdvözölte az érdeklődőket és rajongókat, azonnal belekezdtek a dalokba, lévén hogy csupán fél órát kaptak a kibontakozásra. A setlist a következő volt: Gyilkol a Nyár, Sötét Napok, Május Gyermekei, Angyal, Éjféli Macska, Tükör és Maszk, Játszma Vége. Csupa energikus, pörgős nóta, ami akaratlanul is magával ragadta az embereket, bár táncolni csak néhány vállalkozó kedvűnek támadt kedve, amit Zsolt - utólagos elmondása szerint – nagy megkönnyebbüléssel vett tudomásul, hogy nemcsak a levegőbe énekel. A kezdeti szorongást tehát felváltotta Zsolt karakteres előadásmódja. Végre oda tudott figyelni a hangjára és a dalok szövegeinek hanglejtésére, és igyekezett többet mozogni, annak ellenére, hogy a mikrofon és a lábpedál igencsak helyhez kötötte. Háry Pétertől, Zsolt jobb oldalán továbbra is a tőle megszokott, kiegyensúlyozott profi basszusgitározást láthattuk, sőt végre ki is hallottuk a többi hangszer közül, sokkal jobban, mint a korábbi koncerteken. Yba a doboknál kissé háttérbe szorult, és gyakran beleolvadt a színpad fényjátékába, de a ritmus is a helyén volt, ahogy kellett. Az eddigi koncertek közül szerintem ez sikeredett a legenergikusabbra, legdinamikusabbra, szinte sajnáltam, hogy nem egy szórakozóhelyen vagyunk, ahol egész estés előadásukat élvezhettük volna ezekkel a pazar fényekkel, professzionális színpadtechnikával együtt, ilyen kulturált környezetben.

Mindent egybevetve a Kortársak zenekar fél óra alatt is képes volt a maximumot adni magából, felpörgetni a hangulatot, és életet lehelni a monumentális csarnoképület barátságtalan falai közé. Így tovább csak felfelé vezet az út!   

A koncerten készült fotók:

http://www.kortarsakmusic.hu/main.php?page=gal_20091004

A fellépést élő adásban közvetítette a Hangfoglalás On-line TV, az utána következő interjúval együtt (ez utóbbiból sajnos ott a helyszínen sem hallottam egy hangot sem). A felvételeket reméljük utólag meg tudjuk szerezni, és feltenni a weboldalra.

A Fekete Zaj Fesztiválon rögzített Május Gyermekeit viszont nézzétek meg, mert ad némi ízelítőt a koncertek fergeteges hangulatából. Érdemes legközelebb, november 6-án eljönni meghallgatni őket! 

2 komment

Címkék: interjú koncert zsolt hangfoglalás yba kortársak

A bejegyzés trackback címe:

https://kortarsak.blog.hu/api/trackback/id/tr201439725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása